Bun venit, Vizitator! Login | Inregistreaza-te 

Parteneri
Anime-Club

Animax

Mangashop

Saijo Club

Project Sakura Forum

not just pink

You are not logged in.

#61 2008-05-19 10:36:47

Kyouka_Suigetsu
-Alfred F(ail) Jones-
From: Constanţa
Registered: 2008-05-11
Website

Re: Otaku Festival - Editia a II-a

Garden Girl wrote:

Sfatul meu si de la celalte 3 Misa Misa: Nu faceti cosplay asacand sunt aproape 30 de grade afara. Mai ales cand ai trenul de la 18si ajungi la 12 la Constanta unde este racoare. Acuma ma doroasele...dar a meritat XD

Voi erati pustoaicele alea pe langa care am trecut cu gasca ieri si v-am zis "Aveti grija la masini~" ? Uhm .. una dintre voi fiind rozalia aia din Naruto... ? hmm

ea e una din fetele cu care am vorbit cam putin da era de treaba ^w^

((Anii. Am laut 9.75 la mate xD))

eu eram cu o misa misa, yuki fiind sasuke, inca o misa pe langa noi...noi am stat mai mult langa aia de la seireitei...

So, kids, don't forget to drink yer' milk!

#62 2008-05-19 16:18:28

raluca_z
Perseverent
From: wishing world
Registered: 2008-05-19

In Suburbia a fost criminal mai ales in primele ore de la deschidere. Nu stiu cum s-au simtit altii insa eu si cu prietena mea care imparteam standul cu baietii de la A-Camp eram terminate sambata pana in 15.00.

Despre ce s-a intamplat la Atelier 35 si la Gangshop stiu prea putin. Pentru mine cele mai importante aspecte au fost:
- socializarea, sa cunosc oameni pe care nu-i stiu de pe forumuri pentru ca de obicei sunt mai pasiva si imi place sa citesc si carora le zic "Hello!" cu primul meu post aici
- cosplay care a FOST. Se putea si mai bine insa se vede o imbunatatire clara fata de Nijikon.
- evident experienta de freelancer artist ce vine sa vanda produse la conventie.

Si ca sa impartasesc productia fructoasa in materie de poze a acestui festival...
COSPLAY album

#63 2008-05-19 17:49:26

Probably me
Proaspat momit
Website

Raluca, zi-mi şi mie mai multe despre cum a fost experienţa aia de freelancer care vinde la convenţie. Ce impresie ţi-a lăsat? A fost lumea interesată? Probabil că n-o să trăiesc suficient să văd ceva gen Comiket la noi dar sīnt curios cum se fac primii paşi.

Văd că multora nu le-a plăcut īmpărţirea pe bucăţi a locaţiilor dar eu zic că mai bine aşa decīt la primul festival, īn care forţa īmprejurărilor a amestecat expunerea de desene cu sala de vizionare şi a ieşit ceva ce nu era adecvat pentru niciuna.

Apropo, cine-s seireitei.ro şi ce vor ei? Că n-am fost atent, şi site-ul lor e nud de tot.

Şi sīnteţi prea cīrcotaşi. tongue Mie mi-a plăcut foarte mult ediţia asta de festival īn sine. Probabil pentru că fac o diferenţă īntre lucrurile care au ţinut de organizatori şi cele care au ţinut de alţii. Adică de exemplu pentru faptul că WC-urile din Suburbia sīnt sub-umane dau bilă neagră celor care se ocupă de Suburbia, nu celor care se ocupă de Festival. Īn definitiv Festivalul a ţinut două zile, dar ăia īşi chinuie clienţii zilnic.

Poze am pus şi eu la mine. Şi mai zic şi aici nişte lucruri pe care le-am spus pe site, apropo de organizare:

* Ar fi ajutat nişte bannere mari din care să īnţeleagă toată lumea ce se īntīmplă acolo. Atunci poate că n-ar mai fi avut motiv jandarmii să īntrebe what's up. "Otaku Festival - festival de arte vizuale", două bannere peste stradă şi gata.

* A intrat vreun intrus īn vestiar? Pentru că nu scria nicăieri că ar fi interzis şi ce nu-i interzis e permis. smile Adică ar ajuta mai multă atenţie la īndrumarea vizitatorilor. Puneţi-vă īn locul cuiva care intra de pe stradă şi nu ştia unde-a nimerit. E voie la etaj? Ce-i după perdeaua aia? De unde ştiu că mai sīnt două locaţii?

* A fost o baftă enormă cu vremea. Se plīnge lumea că a fost prea cald, dar dacă ploua, cu locaţiile īmpărţite aşa, ar fi fost cam neplăcut. Şi s-ar fi pierdut multe -- mie "manifestaţiile" de stradă cu cosplay mi s-au părut unul dintre cele mai bune momente ale festivalului.

#64 2008-05-19 19:54:19

raluca_z
Perseverent

Well sa incep prin a zice ca nu stiam pe nimeni din echipa Otaku si am avut bafta. Muulta bafta de oameni deschisi care au zis DA unui mail anonim venit cu o saptamana jumate inainte de festival. Pur si simplu le-am scris cine suntem si ce vrem sa facem si daca e ok cu ei. Multumim lui Bogdan Otaku inca o data pentru DA.

Pregatirea materialului pentru conventie a fost cam din scurt - nu stiu, probabil ca artistii lucreaza cam o luna inainte la ce au de prezentat ca marfa -  in afara ma refer.  De aia au fost putine exemplare de postere si insigne ce s-au dat in juma de ora maxim. Atat eu cat si prietena mea, Laura, ne-am riscat un pic, am investit si am sperat sa mearga lucrurile. Si au mers - ne-am scos investitia care nu a fost neglijabila si ceva profit.

Despre impresiile din timpul "masacrului" din Suburbia de la orele 11.30-12.30 de sambata nu pot sa zic decat: WOW oamenii chiar cumpara!!! As fi vrut o alta locatie unde sa pot respira, unde sa pot sa VAD ce rest dau la cine ( au fost momente in care scotoceam disperata in bezna dupa hartii de 1RON  sau de 10RON sa dau rest la 100RON pentru 6RON. Hell!) Am plecat de acolo fericita caci am facut vanzare dar distrusa fizic si psihic. Nu mai stiam cat face 2 cu 2 dupa atatea resturi date.

Concluzii:
1. Totul incepe prin a contacta organizatorii si a stabili niste conditii de bun simt, profitabile pentru ambele parti. (Nu ma intrebati ce profit au avut cei de la Otaku de pe urma noastra - confidential), si asta din timp cel putin o luna inainte. Materialele nu se fac peste noapte si nici publicitatea
2. Pregatiti-va sa faceti fata multimi - nu se poate exersa acasa.
3. Duceti-va sa vedeti locatia inainte de eveniment - cand am reusit sa vad Suburbia - adica vineri era prea tarziu sa se mai modifice ceva. Eu speram sa NU fie clubul insa well...n-ai ce sa-i faci.

La aceasta editie multi nu au incercat pentru ca nu au stiut ca se poate. Well niciodata nu strica sa intrebati. Pot sa zica DA sau NU nu aveti ce sa pierdeti daca intrebati...din timp ca sa aveti timp de pregatiri.

Sper ca la Nijikon sa participam din nou si evident sa mai vina si altii - in doi (pardon trei caci a mai fost o tipa cu fanart Naruto duminica) nu este fun. Cu cat mai multi cu atat se distribuie mai bine multimea ( Nu vreti sa faceti fata unei multimi pusa pe cumparaturi, credeti-ma pe cuvant). Plus vrem competitie caci altfel nu avem cum sa ajungem la nivelul artistilor de profil din exterior.

#65 2008-05-19 20:28:04

Kyouka_Suigetsu
-Alfred F(ail) Jones-
Website

Lol, colega mea de banca s'a dus in baie la Suburbia si cand sa iasa afara, usa era incuiata. A urlat ea cateva secunde, la care femeia de serviciu: "Ia stai incuiata acolo~!"...Rude much? Cat despre Ollie shop...nu prea stiu, ca grupuletul s'a invartit in zona Suburbia~Atelier.   In orice caz, a fost criminal sa iau stickere cu Rukia si Ichigo din Suburbia....durr...

DAR AS MAI FACE'O INCA O DATA

#66 2008-05-19 20:28:36

I-Maniac
Omoide wo chi ni someteyare
From: A world of my own
Registered: 2007-10-29

Ok... care din voi l-a vazut pe enigma? (tipul cu foaia pe care scria 'Rape me  5 RON   Need money for beer'? xD

Heeey! Don't freak out!! I'm supposed to be the victim here!!!

#67 2008-05-19 20:33:39

Kyouka_Suigetsu
-Alfred F(ail) Jones-
Website

I-Maniac wrote:

Ok... care din voi l-a vazut pe enigma? (tipul cu foaia pe care scria 'Rape me 5 RON  Need money for beer'? xD

Din cate imi amintesc, mi se pare ca am vazut ceva in genul. Si, nu, nu erau semnele cu "seme" si "uke'. Sunt sigura ca am vazut ceva in genul cu 5 ron in zona mea.

#68 2008-05-19 20:50:32

Probably me
Proaspat momit
Website

OK, deci tanti din Suburbia a afectat pe mai mulţi, n-am fost singura victimă. smile

Mersi, Raluca. Wow, foarte interesantă experienţa. Poate le va da idei şi altora. Inclusiv organizatorilor, pentru că din cīte īnţeleg de data asta a fost o iniţiativă cam aleatoare.

#69 2008-05-19 21:03:24

raluca_z
Perseverent

Ar interesa pe cineva shonen-ai doujinshi original/ fanart pentru Nijikon?
Intrebam nu aruncati cu pietre inca!

#70 2008-05-19 21:20:41

Tahayari
Proaspat momit
From: Bucuresti/Constanta
Registered: 2007-10-28

I-Maniac wrote:

Ok... care din voi l-a vazut pe enigma? (tipul cu foaiape care scria 'Rape me 5 RON  Need money for beer'? xD

Eu eram pe acolo. Stiu ca a urmat si un ragait destul de puternic dupa,probabil a fost un dare sau ceva de genu smile). As fi vrut sa fie un dueldar am vazut ca e multa lume pe acolo, in special young ones

#71 2008-05-19 21:28:57

Different Mechanist
DEZORGANIZATOR
From: A bad sector
Registered: 2006-12-25
Website

raluca_z wrote:

Ar interesa pe cineva shonen-ai doujinshi original/ fanart pentru Nijikon?
Intrebam nu aruncati cu pietre inca!

Cred ca va fi multa lume interesata, mai ales daca este o lucrare originala. Oricum, e sectiunea indie mai jos, daca vrei sa iti arati ceva chestii (sau sa vinzi tongue) poti sa iti faci un topic pe acolo.

#72 2008-05-19 21:41:32

Enigma
God
Registered: 2008-01-30

dah eu eram nefericitu' asta. U kno ar fi mult mai simplu if u would like post a picture si sa va incercuiti sa stiu si eu cui m-am facut de ras ^_^ . Also vreau sa ii multumesc persoanei kre mi-a dat 50 de bani big_smile

Last edited by Enigma (2008-05-19 21:42:04)

#73 2008-05-19 22:23:53

Lumpy
Perseverent
From: Iasi/Focsani
Registered: 2007-02-06

Ba eu zic ca nimeni in afara de cei din staff nu au voie sa se planga despre Suburbia. Eu in prima zi cel putin am stat vreo 10 ore numai in Suburbia si a fost cat de cat ok. Rush-ul de inceput a fost vina mea ca nu m-am gandit ca se vor imbulzii la standul fetelor si au intrat vreo 60 de oameni buluc. Iar cand am vazut ca toti au ramas pe scari I was like SHIT! La al doilea val (vreo 80) i-am lasat sa intre cate 20 si cred ca a fost mai lejer. Totusi acuma ma gandesc ca i-am defavorizat pe cei care au intrat la urma. Acuma e mai bine de stiut ca standurile trebuie puse cat mai departe de intrari ca sa se evite imbulzelile.
Apropo Raluca duminica dimineata am descoperit neonul de la garderoba, nu ca ar fi luminat cine stie ce, dar macar era mai bine ca sambata.
In rest am fost pe la toate locatiile, dar nu ca sa ma distrez. La Ollie Gang Shop a fost nevoie de cineva sa ajute cu plasmele pt Wii, iar la Atelier 35 si Suburbia au fost scaunele... ohh Doamne scaunele si mesele. De altfel la cat de ocupat am fost probabil o sa aflu despre Otaku Fest de pe forumuri, bloguri si Youtube, si nu, nu glumesc.
Cat despre femeia de servici nu prea am avut ce sa-i facem sa incercat sa se vb cu ea, dar na stiti voi cum e, te aduc la nivelul lor si te bat pt ca au experienta. Faza a fost ca trebuia sa apara pe la 16 si ea a venit pe la 14. Ziceau baietii de la bar ca daca a vazut usa deschisa a intrat si s-a apucat de treaba. S-a intamplat odata sa vina la 7 dimineata ca era usa deschisa...
S-a incercat sa se discute cu ea, dar pana nu i-am zis si eu si Alexander si un tip de la bar sa se calmeze nu a vrut sa taca. Si chiar si atunci tot degeaba. Adevarul ca la cat de obositi eram nu prea ne ardea noua de cearta si cred ca recurgeam la alte metode de convingere extreme aka o impingeam pe scari... pe ambele seturi de scari ... de doua ori, for good measure.

Last edited by Lumpy (2008-05-19 22:28:44)

In soviet /co/, THREAD SAGE YOU!

#74 2008-05-20 06:45:16

Kyouka_Suigetsu
-Alfred F(ail) Jones-
Website

La Atelier aveai voie sa te schimbi si sa'ti lasi lucrurile...Asta e una buna, dar la Suburbia...Mai, deci eu am o problema cu localul ala.

Gata, la anu trebuie sa veniti la Constanta xD Motive:
1. Mai racoare
2. Avem si pe unde sa stam
3. Radeti cat vreti de semnul "Welcome Mamaia"
4. PLAJĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂĂ
5. Ichigo Kurosaki
6. Oamenii nu se uita urat la tine daca esti costumat sau ai o katana dupa tine. Fapt testat de noi care stam aici si umblam cum vrem.

Ei bine, la puncul 5 nu am gasit nimic mai tare de adaugat, asa ca am scris Ichigo.

#75 2008-05-20 07:02:16

maki_moonstone
Habotnică
From: Palpares Bucharest
Registered: 2007-08-12
Website

Ok Ok Ok, vad ca a inceput unu' sa spuna de cat de frumoasa e Suburbia (aici ma includ si pe mine XD) si sariti toti in capul ei. Hai sa facem pace and cut Sub. some slack...Xcum nu cred ca voi mai da pe acolo prea curand.  Si Kyouka, ai uitat aspectul cel mai important al unei expeditii la mare : COLD CHEAP BEER YUM ^.^ (damn...nimic nu se compara cu berea la dozator de pe plaja *drools*)
App, eu nu prea am auzit mare lucru de comunitatea o(r)taku din Constanta. Cum e? Mare, mica...inbetween? Poate se arata cineva interesat sa organizeze ceva pe acolo...ca mi-ar placea sa particip. *drools some more*

Actually, my biggest childhood dream was to join their team and do what they do.

Board footer